Sudbury House, Wandsworth – Re-cladding

Wandsworth Council working in conjunction with Architects and Surveyors Brodie Plant Goddard and the Councils Operational Services Department have embarked on an 18 month programme to fully strip and re-clad and upgrade Sudbury House following the tragic Grenfell disaster in June 2017.

Sudbury House is situated on the one way traffic system in the heart of Wandsworth town centre and surrounded by the congested and busy Southside Shopping Centre.

To carry the scaffold above the shops and car park areas a support system of large columns and beams had to be constructed.

Following a period of detailed design, planning, logistics, preparatory works and hour by hour programming the task of erection was undertaken over a period of four nights.

Under the supervision of Wandsworth’s Operational Services Department specialist contractors from around the country were assembled to complete the operations over the four nights in a single week.